I Aftenposten Junior denne uken hadde jeg en oppskrift på rullekake uten gluten og melk. Den inneholder også noe mindre sukker enn vanlig rullekake da den er rullet i mandel mel i stedet for sukker.
Matvarene du trenger:
Fyll: 1 beger jordbær og 2 ss lønnesirup
3 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl potetmel (du kan også bruke hvetemel)
1 ½ ts bakepulver
½ dl mandelmel + mandelmel til å drysse på kjøkkenhåndkle
Slik gjør du:
1. Rens
jordbærene og mos dem med lønnesirup. Sett til side.
2. Sett
ovnen på 250 °C.
3. Knekk
eggene og ha dem i en større bolle eller kjøkkenmaskin.
4. Ha
i sukker og pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis (ganske lenge).
5. Bland
sammen potetmel og bakepulver sikt det over eggedosisen. Rør det forsiktig inn
i eggedosisen sammen med mandelmel. Bruk gjerne en slikkepott.
6. Hell
rører forsiktig på et steikebrett dekket med bakepapir.
7. Sett
steikebrettet midt i ovnen, og la kaken steke i 5 minutter på 250 °C.
8. Legg
et kjøkkenhåndkle på bordet og dryss over mandelmel.
9. Hvelv
den stekte kaken på håndleet, spør en voksen om hjelp så du ikke brenner deg.
10. Løsne
forsiktig bakepapiret fra kaken og smør over rørte jordbær. Rull sammen
rullekaken fra langsiden.
11. Skjær
forsiktig kaken i passe store stykker. Pynt med friske bær før servering.
Pisket kremfløte eller is smaker også godt til!
Tips:
Mye godt kan smøres i en rullekake. Bruk de bærene du har
plukket eller som du finner i huset. Bringebær, blåbær, solbær og molter er
supert. Noen liker også å fylle rullekaken med smørkrem eller sjokoladekrem.