Havregrøt med eplemost


Rå havregrøt uten yoghurt (foto: margit vea)

Rett før jul var jeg så heldig å få en tur til København,  Meyers Madhus, for å delta på et fremtidsverksted om mat og barn i regi av Ny Nordisk mat. Det var svært inspirerende å møte ildsjeler fra våre naboland som arbeidet med mat og barn. Meyers Madhus er kjent for å samle folk for å tilberede og nyte deilig mat - noe vi også fikk oppleve. 
Straks vi ankom Meyers Madhus, fikk vi servert en deilig havregrøt. Oppskriften på denne frisk og syrlige havregrøten som ikke skal kokes, kun ligge i bløt, deler jeg gjerne med dere. Grøten er også super for melkeallergikere - dere kan kutte yoghurten. 

Bruker dere lettkokte havregryn, trenger dere sansynligvis noe mindre væske. Prøv dere frem

(foto:margit vea)
Trinn 1:
6 dl store havregryn
4 dl eplemost

Trinn 2:
ca. 2 dl gresk yoghurt
1 eple
hasselnøtter eller mandler etter smak

Ev. garnityr:
2 kvaster persille
1 – 2 ss rørsukker


Slik gjør dere: Ha havregryn og eplemost i en bolle med lokk. Sett i kjøleskapet natten over, eller et par timer, til havregrynene har trukket til seg væsken.
Hakk nøttene og rist dem litt i stekepannen eller på et bakepapir i ovnen (lag en stor porsjon som holder til flere ganger). Nøttene kan males eller finhakkes til mindre barn. (foto:margit vea)

Bland i yoghurt, revet eple og hakkede nøtter i røren rett før servering.Garnityr:
Kjør persille og sukker i en hurtigmikser. La persillen tørke en stund på bakepapir i varmluft. Bildet avslører at jeg ikke rakk å tørke persillen tidlig i dag. Persillesukker "frisker opp" havregrøten  og tilfører spennende smak.