tag:blogger.com,1999:blog-4097798811816863321.post6224838479062515205..comments2023-06-23T02:54:30.219-07:00Comments on Margit Vea: Dipp i matpakken gir 5 om dagenMargit Veahttp://www.blogger.com/profile/10558056391037410086noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4097798811816863321.post-25414185841627045052011-03-23T05:55:28.052-07:002011-03-23T05:55:28.052-07:00Til deg Cecilie: Det er ingen faglige argumenter f...Til deg Cecilie: Det er ingen faglige argumenter for at hel/halvfabrikert mat er bedre enn hjemmelaget mat, så lenge du lager maten av ferske og gode råvarer - ikke brenner maten (noe som skjer like ofte, hvis ikke oftere om man tilbereder hel-halvfabrikata). Så gå for hjemmelaget:-) <br /><br />Til deg Helen: Hyggelig at du liker bloggen, og se gjerne på nettsiden min også: www.barnemat.com:-) <br />Alltid godt med ny inspirasjon - helst hver dag!Margit Veahttps://www.blogger.com/profile/10558056391037410086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4097798811816863321.post-64588135455142124212011-03-23T04:07:32.521-07:002011-03-23T04:07:32.521-07:00Dette var jo et funn! (Fant deg på http://ninabakk...Dette var jo et funn! (Fant deg på http://ninabakke.blogspot.com)<br /><br />Har en gutt på 2 + baby i magen, så her må jeg innom igjen :) (Var faktisk ganske flink til å lage hjemmelaget barnamat, men ble jo mye det samme.. havregrøt, hirsegrøt, moste rotgrønnsaker.. osv. Så litt ny inspirasjon kan ikke skade) :)Helenhttps://www.blogger.com/profile/05483960622121804951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4097798811816863321.post-6925859913881315342011-03-05T04:54:02.894-08:002011-03-05T04:54:02.894-08:00Hei Margit,
Jeg ble utfordret av en kollega på pås...Hei Margit,<br />Jeg ble utfordret av en kollega på påstanden min om at hjemmelaget mat er sunnere enn halvfabrikata. At det er mer salt og sukker i halvfabrikata er liksom ikke et argument, da hun er i fin form (og laaaangt fra tykk). Smaksforsterker er i seg selv ikke helt nødvendig, men det er ikke påvist de helt klare negative effektene ved det heller. Etter det jeg har skjønt, bevarer maten mer av næringen og fibrene jo mindre prosessert den er, så kan i grunn bare se at det er argumentet for hjemmelaget mat. At hjemmelaget mat smaker bedre er en annen sak (og ikke nødvendigvis alle som er enige i påstanden). Er det noen faglige argumenter for at hel-/halvfabrikert mat er bedre?Ceciliehttps://www.blogger.com/profile/14356128154065255971noreply@blogger.com