Vidløftige drømmer for 2017

-->
Året 2017 er i gang, og jeg har mange drømmer for dette nye året. Disse drømmene vil jeg jobbe for å få realisert, og jeg inviterer helseministeren, leger, rektorer, lærere, barnehageansatte, helsesøstre og alle dere foreldre til å ta del i disse drømmene sammen med meg.
 
1.     Alle barn og ungdom i norsk barnehage og skole får servert suppe minst en gang i uken, helst hver dag. Da tenker jeg selvfølgelig ikke suppe laget på buljongskvip, men suppe laget på kraft fra næringsrike kraftbein. I tillegg kan de få en kålrotskive og hjemmelaget smoothie av kefirmelk, frukt og bær. Dette hadde gjort underverker!
2.     Alle barn skal fra og med dette året serveres meierismør i barnehage og skole. Margarinen forvinner for alltid...
3.     Alle kiosker i ungdomsskoler og videregående skoler (som de underlig nok kaller kantiner) blir lagt ned. Dette fordi kioskene ikke selger mat, men søppel (som for eksempel nudler, iste og Litago), som forurenser kroppens fantastiske økosystem og tåkelegger pannelappen, en tåke som dessverre ikke ser ut til å lette før langt ut på ettermiddagen, med de følgene at den også påvirker leksearbeidet. 
4.     Det blir slutt på at elever i ungdomsskolen får gå i butikker i store friminuttet. Lærerne slipper da å bruke mindre tid på å beslaglegge brusflasker, og får mer tid på undervisning. Samt vil tåken i pannelappen på ungdommen lette noe tidligere på dagen, noe som vil gi dem fantastiske muligheter til å få med seg mer av undervisningen, samt få unna lekser i rekordfart.
5.     Det blir forbud mot markedsføring og salg av energidrikker. Og hvis det skulle være salg, ble aldersgrensen satt til 18 år. Da kan de likesågodt velge øl og vin i stedet – noe som er bedre.
6.     Det vil i alle butikker bli mulig å kjøpe langtidshevet brød og surdeigsbrød uten ekstra tilsatt hvetegluten og andre kjemikalier, bakt på næringsrikt korn. Det blir også mulig å kjøpe upastaurisert melk (med gode enzymene som hjelper til med fordøyelsen). Vi vil ha en reel mulighet til å unngå brød og melk som ødelegger tarmhelsen vår, som foringer livskvaliteten vår.
7.     Alle helsestasjoner vil bruke mer tid på å trygge foreldre i at de selv kan lage god og næringsrik mat til babyene sine, og at de som er usikre får tilbud om å lære hvordan.
8.     Leger vurderer først om det er noe pasientene kan gjøre med kostholdet (noe de bør spise eller ikke bør spise) som kan bidra til at de blir friske, før de anbefaler medisiner. Mat gjør noe med årsaken, tablettene tar symptomene.
9.     Vi skal snakke mer om kvaliteten på maten enn næringstoffer og kalorier.
10.  Det skal bli lettere å velge den gode maten, sprøytefri, lokalprodusert og fersk mat med liv.  God mat blir normalen! Det blir også å kjøpe fisk fra hobbyfiskere på kaier langs hele norskekysten, tenk det! 

Noen vil si jeg er fryktelig naiv. Det har jeg alltid vært, og det har alltid vært lov å drømme....