Gelatinstaver av kraft, grøt, grønnsaker eller frukt
Stavene ser kanskje ikke så veldig appetitlige ut for oss voksne, men er perfekt mat babyen kan ha glede av å spise selv.
Med gelatin i maten får barnet ekstra godt med protein.
Lager du tykk grøt, kan ofte grøten skjæres opp og spises
som den er, særlig havregrøt. Men det blir mindre grisete med gelatin. Du kan
lage staver av både grøt, kraft, grønnsaksmos og fruktmos. Her kan dere blande
innbyrdes også. Bruk fantasien og se hva som blir barnets favoritt!
3 dl kraft, mos av
grønnsaker og/eller frukt eller grøt
3 – 4 ss gelatin
Slik gjør du:
1. Kok
grøt eller mos av grønnsaker eller frukt.
2. Bland
i gelatin. Hell blandingen over i en form eller et isterningbrett.
3. Sett
brettet i kjøleskapet eller fryseren.
4. Hvis
du bruker form, så skjær staver eller ruter i gelémassen. Geléen i
isterningbrett, brekkes bare ut.
5. Det
som er til overs kan puttes i kjøleskapet eller fryses til en senere anledning.