lørdag 13. februar 2016

Babygrøt som fingermat


































Gelatinstaver av kraft, grøt, grønnsaker eller frukt
Stavene ser kanskje ikke så veldig appetitlige ut for oss voksne, men er perfekt mat babyen kan ha glede av å spise selv. Med gelatin i maten får barnet ekstra godt med protein.
Lager du tykk grøt, kan ofte grøten skjæres opp og spises som den er, særlig havregrøt. Men det blir mindre grisete med gelatin. Du kan lage staver av både grøt, kraft, grønnsaksmos og fruktmos. Her kan dere blande innbyrdes også. Bruk fantasien og se hva som blir barnets favoritt!

3 dl kraft, mos av grønnsaker og/eller frukt eller grøt
3 – 4 ss gelatin

Slik gjør du:

1.     Kok grøt eller mos av grønnsaker eller frukt.
2.     Bland i gelatin. Hell blandingen over i en form eller et isterningbrett.
3.     Sett brettet i kjøleskapet eller fryseren.
4.     Hvis du bruker form, så skjær staver eller ruter i gelémassen. Geléen i isterningbrett, brekkes bare ut.
5.     Det som er til overs kan puttes i kjøleskapet eller fryses til en senere anledning.

11 kommentarer:

  1. Vi lager gelatinstaver til minstemann av mango og kokosmelk, eller grønnsaker med kraft :D De er supre å smatte på for minstemann :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt å høre Nina - her er det bare å bruke fantasien;)

      Slett
  2. bra for magen er det også med gelantin, kjøper økologisk gelantin fra urtegaarden

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tipset! Ikke alle helsekostforetninger som har økologisk gelantin, men det er lett å finne på nettet. Kjøper man en større pakke, så holder det lenge.

      Slett
  3. Hvor gammelt bør barnet være? Løser det seg opp i store biter? Gleder meg til å prøve!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det løser seg opp i mindre biter, smuldrer opp i munnen - kommer også an på hvor fimoset grønnsakene er før du har i gelantin. Barn er forskjellige, og anbefaler deg å prøve deg frem. De bør helst være 6 mnd eller eldre.

      Slett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
    Svar
    1. ! ts gelantin i pulver tilsvarer ca. 2 plater med gelantin. 1 ss er vel ca. 2-3 ts. Du kan bruke begge deler.

      Slett
  5. ! ts gelantin i pulver tilsvarer ca. 2 plater med gelantin. 1 ss er vel ca. 2-3 ts. Du kan bruke begge deler.

    SvarSlett
  6. Bra post, dette har jeg lyst til å prøve! Men jeg lurer på en ting: hva er forskjellen på gelatin og gelantin? Er gelantin et varemerke eller noe slikt? Når jeg googler gelantin spør google meg om jeg mente gelatin...

    SvarSlett
    Svar
    1. Skrivefeil!! Det er kun gelatin det er. Av en eller annen grunn skriver jeg ofte gelantin selv om jeg vet at det heter GElatin. Gamle vaner er vonde å vende...

      Slett