onsdag 25. mars 2015

Gelésnop til påske

-->





































Butikkene har priskrig på smågodt, men det beste smågodtet lager dere selv!
Denne oppskriften på gélegodteri er enkel, kjekt for barna å være med på og rask å lage.
-->

2 dl appelsinsaft (ca. 3 små appelsiner)
ev. saft av 1/2 sitron
1 ss honning (ev. rørsukker)
1 ss rørsukker
3 – 4 ss gelatin
1 stor håndfull frosne jordbær


Slik gjør du:

1.     Press appelsinsaft fra appelsinene til du har fått 2 dl. Ha i sitron om du vil.
2.     Bland appelsinsaft, honning, rørsukker og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Det skal ikke koke.
3.     Smak og kjenn om det er søtt nok. Hvis ikke har du i litt mer rørsukker til du synes det blir passe søtt.
4.     Ha i jordbær. La dem ligge og trekke til de har gitt fra seg smak og farge. Du kan også røre forsiktig for å få det til å gå litt fortere.
5.     Hell blandingen gjennom en liten sil i silikonformer eller i et fat passe stor kant.
6.     Sett i fryseren i 10-15 minutter, og popp ut eller skjær opp godteriene mens de ennå er halvfrosne.
7.     Gelésnopet bør oppbevares i kjøleskap, hvor de holder i ca. en ukes tid, men godteriene kan også fint ligge i et påskeegg i romtemperatur i en dag eller to.

Tips: Bruk 4 ss gelatin hvis du har former som det kan være litt vanskelig å poppe geléen ut av.


søndag 8. mars 2015

Margit Vea babygrøt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





I samarbeid med Holli Mølle har Margit Vea AS utarbeidet barnegrøtmel som nå er i salg i flere butikker i Norge, blant annet SunKost og andre butikker som selger produkter fra Holli Mølle.
Første grøten inneholder Emmer, Enkorn, tørkede blåbær og tørkede villnyper. Den andre grøten inneholder Emmer og havremel, tørket pære og solbær. Grøtene får nå ny emballasje.

Husk å bløtlegge melet natten over, på kjøkkenbenken, før du koker grøten. Da blir næringsstoffene lettere tilgjengelig.

4 ss Margit Vea babygrøtmel
2 dl væske, vann eller lavpastaurisert økologisk fløte og vann
ev. 1 ts meierismør eller jomfruolje av god kvalitet (oliven eller kokos)
ev. søtning: aprikosmos eller mos av annet fersk frukt.

Slik gjør dere:
Dag 1: 
Bland mel og væske sammen dagen før. La det stå på benken.

Dag 2:
Kok grøten i ca. 5 minutter.
Tilsett smør eller olje for smak og næringstilskudd.
Grøten kan ytterligere søtes med mos av frisk frukt, bær eller økologisk tørka frukt, for eksempel aprikoser.