-->
Butikkene har priskrig på smågodt, men det beste smågodtet lager dere selv!
Denne oppskriften på gélegodteri er enkel, kjekt for barna å være med på og rask å lage.
-->
2 dl appelsinsaft (ca.
3 små appelsiner)
ev. saft av 1/2 sitron
1 ss honning (ev. rørsukker)
1 ss rørsukker
3 – 4 ss gelatin
1 stor håndfull
frosne jordbær
Slik gjør du:
1. Press
appelsinsaft fra appelsinene til du har fått 2 dl. Ha i sitron om du vil.
2. Bland
appelsinsaft, honning, rørsukker og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp
til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Det skal ikke
koke.
3. Smak
og kjenn om det er søtt nok. Hvis ikke har du i litt mer rørsukker til du synes
det blir passe søtt.
4. Ha
i jordbær. La dem ligge og trekke til de har gitt fra seg smak og farge. Du kan
også røre forsiktig for å få det til å gå litt fortere.
5. Hell
blandingen gjennom en liten sil i silikonformer eller i et fat passe stor kant.
6. Sett
i fryseren i 10-15 minutter, og popp ut eller skjær opp godteriene mens de ennå
er halvfrosne.
7. Gelésnopet
bør oppbevares i kjøleskap, hvor de holder i ca. en ukes tid, men godteriene
kan også fint ligge i et påskeegg i romtemperatur i en dag eller to.
Tips: Bruk 4 ss gelatin hvis du har former som det kan være
litt vanskelig å poppe geléen ut av.