Gelésnop til påske

-->





































Butikkene har priskrig på smågodt, men det beste smågodtet lager dere selv!
Denne oppskriften på gélegodteri er enkel, kjekt for barna å være med på og rask å lage.
-->

2 dl appelsinsaft (ca. 3 små appelsiner)
ev. saft av 1/2 sitron
1 ss honning (ev. rørsukker)
1 ss rørsukker
3 – 4 ss gelatin
1 stor håndfull frosne jordbær


Slik gjør du:

1.     Press appelsinsaft fra appelsinene til du har fått 2 dl. Ha i sitron om du vil.
2.     Bland appelsinsaft, honning, rørsukker og gelatin, og la blandingen varmes sakte opp til gelatinen har smeltet og blandet seg ordentlig med væsken. Det skal ikke koke.
3.     Smak og kjenn om det er søtt nok. Hvis ikke har du i litt mer rørsukker til du synes det blir passe søtt.
4.     Ha i jordbær. La dem ligge og trekke til de har gitt fra seg smak og farge. Du kan også røre forsiktig for å få det til å gå litt fortere.
5.     Hell blandingen gjennom en liten sil i silikonformer eller i et fat passe stor kant.
6.     Sett i fryseren i 10-15 minutter, og popp ut eller skjær opp godteriene mens de ennå er halvfrosne.
7.     Gelésnopet bør oppbevares i kjøleskap, hvor de holder i ca. en ukes tid, men godteriene kan også fint ligge i et påskeegg i romtemperatur i en dag eller to.

Tips: Bruk 4 ss gelatin hvis du har former som det kan være litt vanskelig å poppe geléen ut av.