I samarbeid med Holli Mølle har Margit Vea AS utarbeidet
barnegrøtmel som nå er i salg i flere butikker i Norge, blant annet SunKost og
andre butikker som selger produkter fra Holli Mølle.
Første grøten inneholder Emmer, Enkorn, tørkede blåbær og tørkede villnyper. Den andre grøten inneholder Emmer og havremel, tørket pære og solbær. Grøtene får nå ny emballasje.
Husk å bløtlegge melet natten over, på kjøkkenbenken, før du koker grøten. Da
blir næringsstoffene lettere tilgjengelig.
4 ss Margit Vea
babygrøtmel
2 dl væske, vann eller lavpastaurisert økologisk fløte og vann
ev. 1 ts meierismør
eller jomfruolje av god kvalitet (oliven eller kokos)
ev. søtning: aprikosmos
eller mos av annet fersk frukt.
Slik gjør dere:
Dag 1:
Bland mel og væske sammen dagen før. La det stå på benken.
Dag 2:
Kok grøten i ca. 5 minutter.
Tilsett smør eller olje for smak og næringstilskudd.
Grøten kan ytterligere søtes med mos av frisk frukt, bær
eller økologisk tørka frukt, for eksempel aprikoser.