søndag 8. mars 2015

Margit Vea babygrøt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





I samarbeid med Holli Mølle har Margit Vea AS utarbeidet barnegrøtmel som nå er i salg i flere butikker i Norge, blant annet SunKost og andre butikker som selger produkter fra Holli Mølle.
Første grøten inneholder Emmer, Enkorn, tørkede blåbær og tørkede villnyper. Den andre grøten inneholder Emmer og havremel, tørket pære og solbær. Grøtene får nå ny emballasje.

Husk å bløtlegge melet natten over, på kjøkkenbenken, før du koker grøten. Da blir næringsstoffene lettere tilgjengelig.

4 ss Margit Vea babygrøtmel
2 dl væske, vann eller lavpastaurisert økologisk fløte og vann
ev. 1 ts meierismør eller jomfruolje av god kvalitet (oliven eller kokos)
ev. søtning: aprikosmos eller mos av annet fersk frukt.

Slik gjør dere:
Dag 1: 
Bland mel og væske sammen dagen før. La det stå på benken.

Dag 2:
Kok grøten i ca. 5 minutter.
Tilsett smør eller olje for smak og næringstilskudd.
Grøten kan ytterligere søtes med mos av frisk frukt, bær eller økologisk tørka frukt, for eksempel aprikoser.

1 kommentar:

  1. Hei! Jeg finner ikke denne i noen helsekostbutikker, de som jobber der har ikke hørt om den. Jeg bor i oslo, vet du noen butikker som har? Og en ting til; må man alltid legge det bløtgjorte melet i kjøleskap? Jeg har hatt hirse med vann på kjøkkenbenken til nå..

    Mari

    SvarSlett