mandag 27. oktober 2014

Nytt kursholderkurs i Ski utenfor Oslo - 21 - 23 november

Margit Vea AS vokser for hver dag som går! Er du glad i å lage mat og opptatt av at:

- maten skal smake godt og være god for både kropp og sjel

- maten skal være næringsrik og variert

- maten skal bestå av rene, lokale råvarer etter sesong og tradisjon

- maten skal være ren og uten juks og kjemiske sprøytemidler


Vi holder nytt kursholderkurs 21 - 23 november for nye kursholdere, i Ski utenfor Oslo. Etter gjennomført kursholderkurs, kan du gå i gang med å holde Margit Vea barnematkurs eller Margit Vea matkurs rettet mot barnehager, festivaler, skoler og foreldre.
Send direkte søknad til: margit@margitvea.no eller ring for mer informasjon og pris: 482 59 233


OBS: MENN ER OGSÅ VELKOMEN TIL Å SØKE :-) 

onsdag 15. oktober 2014

Lansering og markering av Verdens Matdag 16 oktober i Stavanger sentrum!

Håper det er mange som møter opp og blir med i paraden torsdag 16 oktober kl. 17 i Stavanger sentrum. Vi skal gå for god mat til barn og voksne - for større frihet til å velge det beste, for naturlig mat, for smakfull mat, for et mer bærekraftig matforbruk og en mer bærekraftig matproduksjon.
Alle er hjertelig velkomne til å delta!!



16 OKTOBER LANSERES OGSÅ SELSKAPET MARGIT VEA AS



Idealisme eller business? Den 16. Oktober 2014, på Verdens Matdag, markeres lanseringen av Margit Vea AS med opptog, parade, og appell i Stavanger sentrum. Et nytt selskap ser dagens lys under slagordet ”Naturlig mat – den beste start”.  Etter mange år som ”mataktivist” og forkjemper for våre barns rett til god, ren og næringsrik mat, tar Margit Vea nå bokstavelig talt skjeen i egen hånd og lanserer eget selskap med drift innen kursvirksomhet.



Margit Vea AS sin visjon er å hjelpe mennesker til matglede og helse gjennom matkurs og foredrag med fokus på økt kunnskap om hvordan lage mat fra grunnen av, rene og naturlige råvarer og enkle og forståelige oppskrifter.



Mediene retter stadig søkelys på matvareindustriens virke, og konsekvenser av et overbelastende matproduksjonssystem der forbrukerne blir utsatt for kunnskapsunndragelse og i mange tilfeller juks og løgn i forhold til matens opprinnelse og innhold. Niels Geelmuydens ”Sannheten på bordet” har tvunget frem en økende bevissthet i forhold til hvordan maten produseres og hva den inneholder. Markedsførings - og kommunikasjonseffektive metoder gir et ensidig fokus på hva som gir sunnhet og helse. Det hevdes også at sentrale myndigheter bedriver feilopplysning og anbefaler industriproduserte produkter som kan være skadelig for forbrukerne, som for eksempel industriprodusert margarin vs naturlig smør – debatten.  Amerikanske TIME magazine slo dette stort opp 13 juni i år i artikkelen ”Eat butter”.



Er det motsetning mellom idealisme og profitt tankegang? – ”Nei”, sier Vea selv.

”Vi ønsker å benytte forretningsmessige metoder for å spre vårt budskap. Folket trenger veiledning og kunnskap, særlig praktisk kunnskap om hva som er bra for deres barn og dem selv. Forbrukerne bombarderes jo daglig av ulike markedsføringsbudskap og påvirkes av produkttilbydere med ensidig problemløsningsfokus. Dette blir fort en jungel av budskap det er vanskelig å navigere i”, utdyper Vea.



Margit Vea AS har hatt prøvedrift siden mars dette år, og har allerede etablert et landsomfattende nettverk av rundt 15 kursholdere. Videre vekst forventes.  Selskapet tilbyr kurs for ulike målgrupper, men har i pilotperioden hatt stor suksess med barnematkurs for nybakte foreldre og kokkekurs for barn der barna selv får oppleve matglede gjennom mestring og kunnskap om råvarer, deres opprinnelse, innhold, nytte og smak.





OM selskapet Margit Vea AS:



Aksjeselskapet ble etablert i mars i år. 15 kursholder er tilknyttet selskapet i et franchise-konsept. Selskapet eies av Margit Vea 40%,  Margits ektemann Torgeir Vea 40%, Siv Anett Hernar Belgum 10% og Eva Svendsen Strand 10%. Margit har sikret seg bred kompetanse i styret bestående av:



Torgeir Vea: Teolog, jobbet flere år i Sjømannskirken (Dubai og Sydney) og arbeider i dag som kapelan i Vår Frelser Kirke, Haugesund.



Philippe Mathieu: Finans direktor i Statoil. P, har lang internasjonal erfaring innen oljebransejn, er fransk men har vært bosatt i Norge i 18 år.



Bjørn Bugge: Utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med bred ledererfaring fra offentlig virksomhet, bank og fra akademia, hvor han også har forelest innen bedriftsutvikling, markedsføring, strategi og styrearbeid. Bugge er en meget erfaren styreleder med over 20 års styreerfaring fra en rekke ulike bedrifter.



Eva Svendsen Strand: Utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og masterprogram i Consulting ved BI Stavanger. Har omtrent 20 års erfaring fra markedsføring- og kommunikasjonsledelse i ulike bransjer, og innehar stilling som avdelingsleder for kommunikasjonsbyrået Zpirit AS.



Siv Anette Hernar Belgum: Jordmor på kvinnebarnklinikken ved Haugesund sykehus, har eget foretak som privatjordmor og babymassasjeinstruktør, er kursholder i Margit Vea AS.

tirsdag 14. oktober 2014

Minikonferanse Matens påvirkning / Helsens utvikling










































  

Touscene har invitert inn fagpersoner fra ulike arenaer og med ulik bakgrunn til å snakke om matproduksjon, matsikkerhet og forbindelsen mellom mat og helse. Det aåpnes for spørsmål, kommentarer og eventuell debatt til slutt.
Moderator: Øystein Lunde Ohna. 


DELTAKERE: 


Otto Bjelland

Terapeut, naturmedisiner, Cand.Polit. med sosiologi som spesiale. Otto fokuserer på giftinnholdet og næringsfattigdommen i industrimaten og hvordan toksiner og mangel på vitalstoff i maten er årsak til sykdom.
Otto Bjelland er aktiv i Besteforeldrenes Klimaaksjon. 



Gabriele Brennhaugen

Foredraget vil vise hva som kjennetegner økologisk matproduksjon, og gi noen råd om hvilke valg vi som forbrukere kan gjøre for en mer bærekraftig framtid. Gabriele er styreleder i Oikos Rogaland, er prosjektleder for økologisk mat og miljørådgiver i Stavanger kommune, samt flere andre engasjement i ulike organisasjoner. 


Margit Vea

Margit tar opp tema rundt maten vi gir barna våre. Hun mener at maten vi gir barna våre må være uten kjemiske sprøytemidler. En sunn kropp og en sunn sjel krever et næringsrikt og variert kosthold og bør helst bestå av rene lokale råvarer. En barnekropp er et eget økosystem som må behandles med respekt. Margit Vea er selvstendig næringsdrivende og driver firmaet; Margit Vea AS (www.margitvea.no) som formidler kunnskap om sunn og næringsrik mat via kurs, foredrag, barnematkurs. Hun er utdannet faglærer i ernæring, helse og miljøfag.
 


Mari Gjengedal

Mari, leder for undomsorganisasjonen Spire, bidrar også denne kvelden da med fokus på matsikkerhet. Spire jobber for en rettferdig og bærekraftig fordeling av verdens ressurser, med fokus på miljø, matsikkerhet og internasjonal handel. 

SAMTALE ETTERPÅ MED ÅPNINGEN FOR SPØRSMÅL FRA SALEN.