Minikonferanse Matens påvirkning / Helsens utvikling










































  

Touscene har invitert inn fagpersoner fra ulike arenaer og med ulik bakgrunn til å snakke om matproduksjon, matsikkerhet og forbindelsen mellom mat og helse. Det aåpnes for spørsmål, kommentarer og eventuell debatt til slutt.
Moderator: Øystein Lunde Ohna. 


DELTAKERE: 


Otto Bjelland

Terapeut, naturmedisiner, Cand.Polit. med sosiologi som spesiale. Otto fokuserer på giftinnholdet og næringsfattigdommen i industrimaten og hvordan toksiner og mangel på vitalstoff i maten er årsak til sykdom.
Otto Bjelland er aktiv i Besteforeldrenes Klimaaksjon. 



Gabriele Brennhaugen

Foredraget vil vise hva som kjennetegner økologisk matproduksjon, og gi noen råd om hvilke valg vi som forbrukere kan gjøre for en mer bærekraftig framtid. Gabriele er styreleder i Oikos Rogaland, er prosjektleder for økologisk mat og miljørådgiver i Stavanger kommune, samt flere andre engasjement i ulike organisasjoner. 


Margit Vea

Margit tar opp tema rundt maten vi gir barna våre. Hun mener at maten vi gir barna våre må være uten kjemiske sprøytemidler. En sunn kropp og en sunn sjel krever et næringsrikt og variert kosthold og bør helst bestå av rene lokale råvarer. En barnekropp er et eget økosystem som må behandles med respekt. Margit Vea er selvstendig næringsdrivende og driver firmaet; Margit Vea AS (www.margitvea.no) som formidler kunnskap om sunn og næringsrik mat via kurs, foredrag, barnematkurs. Hun er utdannet faglærer i ernæring, helse og miljøfag.
 


Mari Gjengedal

Mari, leder for undomsorganisasjonen Spire, bidrar også denne kvelden da med fokus på matsikkerhet. Spire jobber for en rettferdig og bærekraftig fordeling av verdens ressurser, med fokus på miljø, matsikkerhet og internasjonal handel. 

SAMTALE ETTERPÅ MED ÅPNINGEN FOR SPØRSMÅL FRA SALEN.