Kokkekurs for barn og paneldebatt om skolemat under Arendalsuka 2014






Som i fjor blir det også under årets Arendalsuke arrangert kokkekurs for barn. Vi håper kurset bidrar til at matlaging blir et sosialt samlingspunkt som skaper glede, spenning, kreativitet for hele familien.

På kokkekurset vil barna (og foreldrene som er med) lære å lage enkel og god mat ved hjelp av friske og fargerike Nordiske råvarer. Dette er i henhold til nordiske næringsanbefalinger hvor våre barn oppfordres til å spise mer frukt, bær og grønnsaker.

MENY
Kål – Kålsalat med kremet dressing,
Råkostsalat med bær og olje- og eddikdressing
Erter – Erterdipp med potetlomper/lefser og spekemat som tilbehør
Dessert – Norske bær med Rørosyoghurt og honning eller granskuddsirup

Kokkekurset avholdes på Torvet i Arendal onsdag 13. august fra kl 11-15.
Cecilie Rørvik, kursholder i Margit Vea AS, kommer til å være med på kurset sammen med meg.

Her kan dere se hele menyen og oppskriftene vi kommer til å bruke: MENY 

Paneldebatt om skolemat

Norden i Fokus og Ny Nordisk Mat II inviterer til en debatt der de ernæringsmessige perspektivene ved skolemat diskuteres.
I Norge har gratis skolemat vært diskutert i flere år, men matpakken er fortsatt mest vanlig. I Sverige og Finland serveres det et gratis varmt måltid til alle elever. Hva kan Norge lære av svenskene og finnene som har gratis skolemat? Hva er best for barna fra et ernæringsmessig, pedagogisk og sosialt perspektiv? Er det sammenheng mellom god og sunn skolemat og en bedre skole?

Tema: Bedre skolemat, bedre skole? Tid: 15:00 – 15:30
Sted: Torvet i Arendal
Åpent for: Alle
Moderator: Margit Vea

Bak arrangementene står Ny Nordisk Mat II, Norden i Fokus og Nordisk informasjonskontor i Sør-Norge.