På kokkekurset vil barna (og foreldrene som er med) lære å lage enkel og god mat ved hjelp av
friske og fargerike Nordiske råvarer. Dette er i henhold til nordiske
næringsanbefalinger hvor våre barn oppfordres til å spise mer frukt,
bær og grønnsaker.
MENY
Kål – Kålsalat med kremet dressing,
Råkostsalat med bær og olje- og
eddikdressing
Erter – Erterdipp med potetlomper/lefser og spekemat som
tilbehør
Dessert – Norske bær med Rørosyoghurt og honning eller
granskuddsirup
Kokkekurset avholdes på Torvet i Arendal onsdag 13. august fra kl
11-15.
Cecilie Rørvik, kursholder i Margit Vea AS, kommer til å være med på kurset sammen med meg.
Her kan dere se hele menyen og oppskriftene vi kommer til å bruke: MENY
Paneldebatt om skolemat
I Norge har gratis skolemat vært diskutert i flere år, men
matpakken er fortsatt mest vanlig. I Sverige og Finland serveres det et
gratis varmt måltid til alle elever. Hva kan Norge lære av svenskene og
finnene som har gratis skolemat? Hva er best for barna fra et
ernæringsmessig, pedagogisk og sosialt perspektiv? Er det sammenheng
mellom god og sunn skolemat og en bedre skole?
Tema: Bedre skolemat, bedre skole? Tid: 15:00 – 15:30
Sted: Torvet i Arendal
Åpent for: Alle
Moderator: Margit Vea
Bak arrangementene står Ny Nordisk Mat II, Norden i Fokus og Nordisk informasjonskontor i Sør-Norge.