Rullekake uten gluten og melk







































I Aftenposten Junior denne uken hadde jeg en oppskrift på rullekake uten gluten og melk. Den inneholder også noe mindre sukker enn vanlig rullekake da den er rullet i mandel mel i stedet for sukker.

Matvarene du trenger:

Fyll: 1 beger jordbær og 2 ss lønnesirup
3 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl potetmel (du kan også bruke hvetemel)
1 ½ ts bakepulver
½ dl mandelmel + mandelmel til å drysse på kjøkkenhåndkle


Slik gjør du:

1.     Rens jordbærene og mos dem med lønnesirup. Sett til side.
2.     Sett ovnen på 250 °C.
3.     Knekk eggene og ha dem i en større bolle eller kjøkkenmaskin.
4.     Ha i sukker og pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis (ganske lenge).
5.     Bland sammen potetmel og bakepulver sikt det over eggedosisen. Rør det forsiktig inn i eggedosisen sammen med mandelmel. Bruk gjerne en slikkepott.
6.     Hell rører forsiktig på et steikebrett dekket med bakepapir.
7.     Sett steikebrettet midt i ovnen, og la kaken steke i 5 minutter på 250 °C.
8.     Legg et kjøkkenhåndkle på bordet og dryss over mandelmel.
9.     Hvelv den stekte kaken på håndleet, spør en voksen om hjelp så du ikke brenner deg.
10.  Løsne forsiktig bakepapiret fra kaken og smør over rørte jordbær. Rull sammen rullekaken fra langsiden.
11.  Skjær forsiktig kaken i passe store stykker. Pynt med friske bær før servering. Pisket kremfløte eller is smaker også godt til!

Tips:

Mye godt kan smøres i en rullekake. Bruk de bærene du har plukket eller som du finner i huset. Bringebær, blåbær, solbær og molter er supert. Noen liker også å fylle rullekaken med smørkrem eller sjokoladekrem.