onsdag 24. april 2013

Vil du gå på kurs?

(Foto: Thor Brødreskift)Jeg har nå satt opp nye kurs i mai og juni. Siden jeg nettopp kom ut med boken Fiskeretter for hele familien, lager vi noen retter fra dem. I tillegg blir det gode salattips, dipper og dressinger. Og vi avslutter selvfølgelig kvelden med en eller to desserter. 

21 mai: matkurs for voksne på Skåredalen skole. kl. 18.30 - 21.30. Kurset er snart fullt, men ønsker gjerne å få med flere mannfolk! Ann Kristin Wilhelmsen, matentusiast og hobbykokk, er med som kursholder. 
Pris: 650 kr


6 juni: matkurs for voksne på Hotelhøyskolen i Stavanger, kl. 18.30 - 21.30. Margrete Ytraland Vistnes, fra Hotelhøyskolen, blir med som kursholder. 

Pris: 650 kr

Påmelding og mer info via e-post: margit@barnemat.com


STAVANGER 30 MAI
Jeg er i Stavanger og har tid til å besøke en barselgruppe eller annet på dagtid om noen er interessert. Ta kontakt for videre avtale! 

søndag 21. april 2013

Hyggelig møte med Økokommunen Tingvoll

Takk til Inger Helene Sira som inviterte meg til å komme nordover til Tingvoll 2 og 3 april for å holde kurs/foredrag. Kurset ble arrangert i regi av omdømmeprosjektet i økokommunen Tingvoll. På kvelden var det matkurs for familier og dagen etter et pedagogisk foredrag for de som arbeider med barn. Det ble to innholdsrike dager og inspirerende å se hva engasjerte enkeltpersoner kan få til i en liten kommune! Kortreist gjestebud
Jeg fikk treffe Christin Løkke Hagen (som fikk Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2011). Hun er drivkraften bak  arrangementet Kortreist Gjestebud på Tingvoll barne- og undomsskole. Fra skolestart fram til høstferien lager 1-10. klasse ulike produkter for salg. De bruker skolehagen, skogen og hagen der de sanker frukt, sopp, bær, grønnsaker, urter m.m. Siste uka i september har de et stort marked på skolen med 5-600 besøkende på to timer. 

Slakter lam i undervisningen
Christin Løken arbeider som mat og helse lærer og har opplegget for 9. klasse i mat og helse/naturfag. De har en biolog/jeger/slakter som slakter 2 lam for dem. Elevene er med på hele prosessen. Uka etterpå lager de leverpostei, lammerull, pinnekjøtt til salting og senere tørking, blodpannekaker, blodpudding, leverkaker. Skolen samarbeider med Tingvoll museum, og slaktinga foregår der. Opplegget har de fått gode tilbakemeldinger på. Naturfaglærere på Tingvoll VGS forteller at elevene sier at dagen i Tingvoll museum er det de husker best fra naturfagundervisninga på ungdomsskolen. Når de bruker en dyktig  slakter som også kan vise organer og forklare hvordan de fungerer, er det en bra undervisningsarena. Til jul har elevene festmiddag med egenprodusert pinnekjøtt. Til jul har de med seg hjem en lammerull som de har sydd selv!

Chrstin Løken holder  foredrag for de skoler som ønsker å høre mer om alt det spennende som de får til på Tingvoll. Dere kan lese mer om dette på nettsiden Kortreist gjestebud.