Lettlaget barnemat vant i 2011 i Norge som Best Children and
Familly Cookbook og gjorde seg med det bemerket i den nasjonale kåringen
blant årets matbøker til den prestisjetunge GOURMAND World Cookbokk
2011.
Boken har nå solgt i hele 16 000 eksemplarer og nytt opplag går i trykken.Over 10000 eksemplarer gikk av den første utgaven, og nå har den reviderte utgaven fra 2011 solgt i 6000 eksemplarer. Hurra for alle som lager babymaten fra grunnen av!! Hjemmelaget - den beste starten i livet!Boken
innholder alt du trenger å vite om hva du kan gi barnet ditt. Grethe
Nygaard har tatt mange flotte bilder av skjønne, matglade barn. Man blir
i godt humør av å se på bildene, og forhåpentligvis inspirerer de til å
ta grytene frem og sette i gang.
Her er noen av fordelene ved å lage babymaten selv:
- Du kan basere babymaten på rene, lokale råvarer etter sesong og tradisjon, ren mat uten juks og kjemiske sprøytemidler.
- Barnet blir vant til at råvarer både ser forskjellig ut og smaker forskjellig. Du som lager maten kan variere mengde og type matvarer.
- Barnet blir vant til at middagsmaten ikke har samme farge, smak og utseende hver dag.
- En matvare kan gis om gangen og du kan utelate en matvare helt. I stedet for at barnet smaker på mos av brokkoli, gulrot og potet, får barnet smake på en og en ingrediens, og gjerne uten at den moses. Dette gremmer smaksutviklingen og gir barnet mulighet til å utvikle hånd- og øyekoordinasjon og tyggeferdigheter.
- Barnet blir vant til familiens mat og kan spise sammen med resten av famlien, under forutsetning av at dere spiser mat som barnet kan håndtere.
- Dere vet hva maten innholder, som for eksempel hvilket fett det er i maten.
- Dere og barnet vil tilbringe mange kvalitetstimer på kjøkkenet: og barnet får mulighet til å tilegne seg ferdigheter og oppleve mestring ved å delta i matlaing og måltidsfelleskap.
- Hjemmelaget mat er rimeligere enn industrifremstilt mat, selv om råvarene av og til kan være dyre.
(Har du lyst til å kjøpe boken, kan den bestilles i margen…:-))