torsdag 2. mai 2013

Barnestyrt mattilvenning

Å spise før man er fylt året, er bare gøy!! Man kan ikke forvente at en treåring, som bare har fått servert finmost mat, kaster seg over en brokkolibukett. Å lag barna få spise selv øker matgleden og motvirker "liker ikke" syndromet...

Gregor, i dag snart 17, elsket å spise selv da han var baby. Han spiser så og si alt, og koser seg med mat også i dag:-) 


Jeg har erfart at mange små barn elsker og vil spise selv. Barn har trang til å utforske, bruke alle sanser når de spiser; se, kjenne, lukte og smake. Barn vil og kan!

Mamma Silje med datter, Lerke født september 12, har opprettet en flott side om barnestyrt mattilvenning. De prøver oss sammen frem og ønsker å dele erfaringer og tanker på bloggen.

På bloggen er det allerede lagt ut mange gode tips. Her kan du lese hvordan komme i gang med barnestyrt mattilvenning, nybegynnertips, råd om jernrik mat og frokost med både jern og vitamin C, samt tips til hvordan gjøre det enklere for babyen å spise mat som er glatt.

http://babystyrt-mattilvenning.blogspot.no/

Jeg har tidligere skrevet en artikkel om emnet. Den kan du lese her.

3 kommentarer:

  1. Ja det er skikkelig koselig å ha baby til bords og se hvordan hun plukker det hun vil ha og vil smake på alt.
    Mine begge fikk spise med fingrene og velge selv hva som falt mest i smak. Hun yngste ville ikke smake på noe fruktpuré eller "barnemat" men å site og gnage på et kjøttstykke da hun var 6 mnd, DET var stas! Pupp og gnagebein, hehe.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for koselig omtale av bloggen min Margit :) Gleder oss veldig over å komme i kontakt med flere som driver med det samme som vi kan dele erfaringer med!! Ha en god dag :) Hilsen Silje & Lerke

    SvarSlett