fredag 29. mars 2013

Påskeegg med mystisk fyll



Egg kan fylles med mange gode smaker: ulike urter, krydder, løk, kremost (naturell eller med smak), majones, sauser (tabascosaus) osv. Ta med barna og eksperimenter: Hvordan smaker eggene med ansjos? Med urter? Med krydder? Her er et forslag til fyll:

Med ansjos (hentet fra boken: Fiskeretter for hele familien)
4 egg

Fyll:
3 ss kremost eller 3 ss majones
1 ts saft av sitron
ev. 2 ss finhakket rødløk eller hvitløk
ev. 8 ansjos
2 ss finhakket frisk persille eller dill
¼ ts salt
¼ ts pepper eller kajennepepper
 




Slik gjør du:
·       Kok eggene i 8 minutter. Skrell og del dem forsiktig i to med en skarp kniv.
·       Ta eggeplommene forsiktig ut med en skje. Bruk en gaffel og mos plommene sammen med kremost og sitronsaft.
·       Rør inn finhakket rødløk og/eller finhakkede ansjosfileter hvis dere ønsker det.
·       Rør til sluttt inn finhakket persille eller dill, salt og pepper.
·       Fyll mosen forsiktig tilbake i de tomme egghalvdelene og legg pent på fat.
·       Pynt med litt persille eller dill til slutt. 

Her har dere andre forslag til fyll:
 
Med vårløk og lodderogn
4 vårløk
2 ss majones (helst hjemmelaget)
1 ts sitronsaft
2 ts lodderogn
ev. salt og pepper


Med rødløk og tabasco:
2 ss crème fraîche
2 ss majones
1 ts Dijonsennep
1 ss ravigottesaus
1/2 finhakket rødløk
salt og kvernet pepper
noen dråper Tabasco

Med tunfisk:
Tunfisk
Majones
Rødløk
Sitron
Salt og pepper

Med sorte oliven:
6 stk egg
4 stk vårløk
2 ss majones
1 ts sitronsaft
noen dråper tabasco
sorte oliven



































Med urter:
6 stk egg
1 beger kremost med hvitløk
2 ss hakket frisk gressløk
2 ss hakket frisk dill
salt og pepper

GOD PÅSKE!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar