Egg kan
fylles med mange gode smaker: ulike urter, krydder, løk, kremost (naturell
eller med smak), majones, sauser (tabascosaus) osv. Ta med barna og
eksperimenter: Hvordan smaker eggene med ansjos? Med urter? Med krydder? Her er et
forslag til fyll:
Med ansjos (hentet fra boken: Fiskeretter for hele familien)
4 egg
Fyll:
3 ss
kremost eller 3 ss majones
1 ts saft av
sitron
ev. 2 ss finhakket rødløk eller
hvitløk
ev. 8 ansjos
2 ss finhakket frisk
persille eller dill
¼ ts
salt
¼ ts
pepper eller kajennepepper
Slik gjør du:
·
Kok eggene i 8 minutter. Skrell og del dem forsiktig
i to med en skarp kniv.
·
Ta eggeplommene forsiktig ut med en skje. Bruk en
gaffel og mos plommene sammen med kremost og sitronsaft.
·
Rør inn finhakket rødløk og/eller finhakkede
ansjosfileter hvis dere ønsker det.
·
Rør til sluttt inn finhakket persille eller dill,
salt og pepper.
·
Fyll mosen forsiktig tilbake i de tomme
egghalvdelene og legg pent på fat.
·
Pynt med litt persille eller dill til slutt.
Her har dere andre forslag til fyll:
Med vårløk og
lodderogn
4 vårløk
2 ss majones (helst hjemmelaget)
1 ts sitronsaft
2 ts lodderogn
ev. salt og pepper
Med rødløk og
tabasco:
2 ss crème fraîche
2 ss majones
1 ts Dijonsennep
1 ss ravigottesaus
1/2 finhakket rødløk
salt og kvernet pepper
noen dråper Tabasco
Med tunfisk:
Tunfisk
Majones
Rødløk
Sitron
Salt og pepper
Med sorte oliven:
6
stk egg
4
stk vårløk
2 ss
majones
1 ts
sitronsaft
noen dråper tabasco
sorte oliven
Med urter:
6 stk egg
1 beger kremost med
hvitløk
2 ss hakket frisk gressløk
2 ss hakket frisk dill
salt og pepper
GOD PÅSKE!