onsdag 12. desember 2012

Julegløgg - barnevennlig variant

Finn frem litt ekstra gløggkrydder når du først er i gang.
Pytt krydderet i små poser, og du ahr en smakfull julegave:-)








































Lys gløgg inneholder eplemost og er mildere enn den røde gløggen. Liker dere den best rød, så bruker dere solbærsaft i stedet.

6 dl eplemost eller eplejuice eller bruk solbærsaft
10 hele kardemomme eller allehånde
2 stjerneanis
12 nellikspiker
1 kanelstang
1 ss rørsukker
1 neve hakkede mandler
1 neve rosiner

ev. økologisk appelsin i skiver

 Ha eplemost, kardemomme eller allehånde, stjerneanis, nellikspiser, kanelstang og sukker i en kjele og kok opp. 
La det småkoke i 3 – 4 minutter før du slår av plata og lar det stå og trekke til seg smak i minst 30 minutter, gjerne så lenge som 2 – 3 timer for å få mest mulig smak ut av krydderet.
Sil gløggen gjennom en sil slik at krydderet ligger igjen.
Varm opp gløggen igjen og ha i rosiner, hakkede mandler og eventuelt appelsin i skiver rett før servering.


Bløtlagte rosiner:
Ha rosinene i et syltetøyglass og dekk dem med vann. Sett dem i kjøleskapet i minst 12 timer. Rosinene kan holde seg en uke i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar