fredag 24. august 2012

Tørka blåbær



Blåbærsesongen har ikke vært like god overalt i Norge i år. Men om dere har fått plukket noen liter, trenger de ikke kun fryses for kunne nytes utover vinteren. Det er fullt mulig å tørke blåbær som kan brukes i frokostblandinger, på grøten (som i oppsrkiften på havregrøt som ikke trenger å kokes) spises med nøtter og puttes i bakverk, som for eksempel blåbærmuffins.


 

Slik tørker dere blåbær:
1.     Rens blåbærene og legg dem utover et steikebrett i ett lag. Lufttørk dem i 2–3 døgn på et tørt og luftig sted så bærene ikke begynner å mugne.
2.     Tørk dem så i stekeovnen, først ved 
      30–40 ° C i 1–2 timer. Øk temperaturen til 70 ° C, og la dem ligge til de er gjennomtørre.

Oppbevar blåbærene som annen tørket frukt. Tyttebær kan du tørke på samme måte og de står for tur neste uke! 



4 kommentarer:

  1. Hei:) Flott blogg:) Hvor lenge kan tørka blåbær oppbevares? Hvorfor tørke fremfor fryse? Bevares flere næringsstoffer?

    SvarSlett
  2. © Opplysningskontoret for frukt og grønt

    SvarSlett
  3. Tørkingen i ovn: hvor mange timer på 70C?

    SvarSlett
    Svar
    1. Kommer litt an på hvor mye væske det er i blåbærene. Jeg lot dem stå en hel kveld. Men du kan la dem stå natta over også, hvis de ikke er helt tørre, ev. sette ned temperaturen da.

      Slett