torsdag 5. juli 2012

Hjemmelaget is i praktiske former

Send inn din beste oppskrift på hjemmelaget is og vær med i trekningen av 4 fargerike Kinderville isformer laget av slitesterk, BPA-fri silikon, uten ftalater og bly.


(Foto: Margit Vea)


Forige gang jeg la ut oppskrifter på hjemmelaget fruktis, var det mange som etterlyste gode isformer. Nylig fikk jeg tilsendt Kinderville isformer fra Gooseberry, - en fin anledning til å teste noen nye oppskrifter og se hvordan de fargerike formene fungerte. Før jeg rakk å lage noe som helst, hadde yngstemann i huset fylt dem opp med eplejuice og lagt dem i fryseren - så fornøyd! 

(Kinderville isformer er tilgjengelig på www.goosberry.no. Foto: Margit Vea)

Formene har den perfekte størrelsen for små hender. Den koniske formen gjør at isen lett skyves opp og den dryppfrie kanten sørger for mindre søl. 

Å lage fruktis er noe alle kan få til, og resultatet blir så og si alltid vellykket. Jeg leste nylig en sak om is på en norsk nettavis med tittelen: Hvilken is skal jeg velge? Igjen var det kun kaloriene det var snakk om, ikke alle tilsetningsstoffene. Hjemmelaget is lages kun av rene råvarer, og her to varianter vi prøvde ut i dag.


(Foto: Margit Vea)


Søt og syrlig jordbæris
1 dl yoghurt
1 dl jordbær
2 pasjonsfrukt
½ ss honning
saft av 1 lime


Mos alt godt i blender, fyll i formene, skru på lokk og legg i fryseren. 


Blåbæris med eksotisk smak
1 mango
2 ringer fersk ananas
1 dl blåbær
½ ss honning eller maple syrup

Mos alt godt i blender, fyll i formene, skru på lokk og legg i fryseren. 


Og hvilken smakte best? 


(Foto: Margit Vea)

- Den med blåbær, men den andre va kjempe goe den og, svarte Leon. Isen falt i smak hos de svært kresne tenåringsbrødrene også - de klaget i allefall ikke. 

Formene kan vaskes i oppvaskemaskinen. Kinderville isformer er tilgjengelig på www.goosberry.no. 


GOD SOMMER!

6 kommentarer:

 1. Rask iskrem, sunt og med smak alle liker. Ser godt ut. Skal prøves:) Takk for oppskrift.

  SvarSlett
 2. Nam! Smoothie-is lager vi mye av her hos oss - toåringen min syns (som toåringer flest!) at is er godt i sommervarmen, og mammaen syns hun godt kan spise is som tilfører den lille kroppen litt mer enn bare sukker og mettet fett og ymse tilsetningsstoffer. Ja takk til sunn OG god is!

  Disse isformene så veldig kjekke ut - "Send inn oppskrift og bli med i trekningen"...står det, men hvor skal oppskriftene sendes? :) Har nettopp blogget noen varianter av smoothie-is her: http://vegetarfamilien.blogspot.no/2012/07/smoothie-pa-pinne.html

  SvarSlett
 3. Dere kan legge inn oppskrift i kommentarfeltet - dine er med i trekningen!

  SvarSlett
 4. Takk for tipset! Har skaffet meg slike isformer nå, ananasmos er fylt oppi og jeg klarer nesten ikke vente til de er ferdig frosset!

  SvarSlett
 5. Pernille Sandemose12. juli 2012 kl. 13:58

  Bananer, ferske (eller frosne) blåbær, kokosmelk og evt. en dråpe vaniljeessens. Alt i blender og i former. Min halvannetåring elsker denne isen.

  SvarSlett
 6. Disse iskremene er enkle å lage, og er inspirert av italiensk iskrem - den beste iskremen som finnes, synes jeg! Uten egg og laget med helmelk i stedet for fløte.
  Nydelig hjemmelaget pistasj-iskrem: http://monasmatblogg.blogspot.no/2012/05/ekte-hjemmelaget-pistasj-iskrem.html
  Himmelsk god sjokolade-iskrem:http://monasmatblogg.blogspot.no/2012/05/himmelsk-sjokolade-iskrem-gelato.html
  Deilig hasselnøtt-iskrem: http://monasmatblogg.blogspot.no/2012/04/deilig-hjemmelaget-hasselntt-iskrem.html

  SvarSlett