mandag 2. juli 2012

Festivalskattekister i alle farger


Thomas Helland Dale, 11 år, og Stian Helland Dale, 8 år,
mesterfiskekokker på Skudefestivalen 2012 (Foto: Margit Vea) 

- Hvor mye koster en fiskepakke?, spurte herren som gikk forbi, og dro opp en hundreseddel. Da måtte jeg desverre si at det var barn som hadde laget egne fiskepakkene, og de var ikke til salgs. Mannen syntes dette var et fantastisk tilbud til barna, men mente det hadde vært flott om voksne også hadde hatt tilgang til så god sommermat.

Foto: Margit Vea

Rundt 150 fiskepakker ble lagt på grillen da Fiseksprell for første gang ble arrangert på Skudefestivalen. I et flott 18 kvadratmeter stort telt på torget i Skudeneshavn, skjermet for sol (når den sto på) og i rolige og harmoniske omgivelser, fikk barn i alderen 4 år og oppover, boltre seg i førsteklasses råvarer.

Til foliepakken fikk de velge mellom ulike fiskeslag som torsk, sei, laks eller breiflabb. Ellers var der reker, grønnsaker og ulike varianter av sauser og urter. Flere av barna syntes det var så gøy å lage fiskepakker og kom igjen dagen etter.

Foto: Margit Vea(Foto: Margit Vea)
Nylaget, saftig, varmt og supergodt! Thomas finstrimlet gulrot og kål, og rev brokkolien i små, små buketter slik at grønnsakene ble kokt like raskt som fisken.

(Foto: Margit Vea)

Minuttene på grillen kan føles lange, men endelig er pakken kokt og Stian er klar for nyte resultatet.Blant de mange salgsbodene på Skudefestivalen, som mange andre festivaler, er det få boder som selger fisk. Nylaget fiskemat er skjelden vare. Da barna hørte om mannen som ikke fikk kjøpe seg en fiskepakke, fikk fiskekokkene en lur idé.
- Hva om vi lager flere fiskepakker som vi kan selge til de voksne?
Hvem vet, kanskje det på neste Skudefestival blir en realitet? Barn som pusher voksne å spise fisk!

Innslag fra Fiskesprell kan ses her på TV Haugalands nettsider:
http://www.tvh.no/serier/sommer-på-haugalandet/episode/sommer-på-haugalandet-29-juni-2012/29144

4 kommentarer:

 1. Har hatt planer om å prøve å lage sånne fiskepakker sammen med barna her hjemme med håp om at de synes det er spennende å spise ny type fisk og evt mer grønnsaker sammen med fisken en de gjør til vanlig. Spennende!
  Prøvde i dag brødet du skrev om her nedenfor, det ble supergodt!! Jeg forandret litt på oppskrifta da, skrev om det på bloggen min. Resultatet ble supergodt brød som hele familien likte godt. Skal helt klart lage det flere ganger igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fantastisk godt ut brødet ditt også, med alle de gode frøene på toppen:-)

   Slett
 2. Ser så läckert ut! Tror sönerna får laga middagen, fiskepakker, idag=)

  SvarSlett
 3. En jätte fin ide' ! Jag förstår att den vuxna blev imponerad och besviken! Det är så fint att få ta del av bra saker som görs för barn och mat, varje insats är ett hjältedåd anser jag.

  SvarSlett