Brownies
Disse browniene smaker best i verden om du bruker ren kakao (som ikke er tilsatt andre ingredienser), helst mørk.
Steiketemperatur: 175 grader Steiketid: ca. 30 minutter
250 g smør
4 dl rørsukker
4 egg
8 ss kakao (gjerne råkakao)
1 ts vaniljesukker (hjemmelaga om du har)
3 dl hvetemel
2 dl finhakkede/malte nøtter (eks. mandler og valnøtter)
ev. 1/2 - 1 plate kokesjokolade på toppen
Slik gjør dere:
Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker lyst og kremaktig. Bland sammen kakao, hvetemel vaniljesukker.
Knus et og et egg for seg i egen liten bolle før du rører inn egg og melblandingen i røra. Mal opp nøttene og hakk eventuelt opp kokesjokolade og rør det inn i røren til slutt.
Smør en langpanne (rundt 20x30 cm) eller dekk den til med bakepapir.
Stek kaken ved 175 grader til den er fast, ca. 30 minutter. Stikk en pinne gjennom for å se om den er stekt. Brownies skal ikke stekes for mye, så det gjør ingen ting om den er litt myk inni. Skjær kaken i små firkanter når den er blitt kald.