Når ble omelett vanskelig?

Vi trenger ikke lenger knekke egg for å lage omelett. For første gang i Norge kan vi kjøpe ferdig pisket omelett, 8 solegg i en pappkartong. Den oppvoksende generasjon trenger ikke lenger ha kunnskap om at vi må bruke egg for å lage omelett.

Man kan ikke lage omelett uten å knuse egg, sier et ordtak. Det kan vi nå.

Produsenten er fornøyd over å kunne tilby en type hurtigmat som også er naturlig sunn, og lanserer produktet under slagordet ”Omelett er lett det”. Når ble omelett vanskelig? Det å lage omelett har alltid vært god hjemmelaget hurtigmat, men produsenten tror likevel det er marked for et slikt enkelt og lettvint produkt. Forbrukerundersøkelser viser at vi bruker mindre og mindre tid på matlaging. Folk, du og jeg, ønsker oss mer lettvinte løsninger. Men er barna like late som de voksne? Jeg har erfart at barna synes det er topp å knekke egg, piske dem sammen og steke dem i pannen med det fyllet de måtte ønske å ha på. Er det ikke kjappere å knekke egg, enn å åpne en kartong som etterpå må skylles og tørkes før den kastes i søpla? 




Vi jukser i faget, er stadig på jakt etter lettvinte løsninger, styres av en snarveis mentalitet og velger minste motstands veg. Matindustrien øker sin fortjeneste på bekostning av menneskers lykke. Omelettegg føyer seg fint inn i rekken av de produkter som vi ikke trenger. Kartongen med ferdigpisket egg gir mer søppel, er fordummende, fremmedgjør barn overfor ekte mat og gode råvarer og bidrar til at salget av lokal produserte egg går ned.

Hva blir det neste? Omelett i pulverform? Porsjonspakker med eggeplommer og eggehviter slik at vi slipper å bruke et minutt på å skille plommen fra hviten? Hvem skulle tro at vi en dag skulle si ”omelett fra bunnen av ”, eller ”hjemmelaget omelett”. Må omelettkartongens liv bli kort!