onsdag 24. mars 2010

Vil du vinne barnas hjerter, lag mat sammen med dem!

Bak meg har jeg nå hatt 3 grupper barn mellom 9 og 11 år på kokkekurs etter skoletid. Barna har fått prøvd seg på litt av hvert; smoothie, brownies, vaniljesukker, sjokolademousse, fiskepinner osv. Kjempegodt!  Responsen på kurset var over all forventning. Tre kurs ble fulle på rekordtid, og nå står oppfølgingskurs for tur. De mellom 7 til 8 år skal også få prøve seg.
- Eg vil bli en kokk når eg blir store!, forteller en av kursdeltakerne.
- Eg og!, utbryter sidemannen.
- Eg grue meg slik til dette kurset er ferdig! sukker en annen.

Barna elsker å lage mat. Skolekjøkkenet fylles med ekte matglede, og neste kursdag forteller de ivrig om alt de har laget i løpet av uken; - brownies til bursdagen til bror, omelett til mamma på morsdagen... Det er fantastisk gøy å se hvordan barna engasjerer seg.
Lokalavisen kom på besøk siste kursdag og lagde reportasje. Stor stas for ivrige barnekokker!

Kunne du tenke deg å starte tilsvarende kokkekurs for barn der du bor? Ta kontakt om du trenger materiell eller ønsker tips om  hvordan legge opp kurs for barn i alderen 7 - 11 år.

God påske!

3 kommentarer:

 1. Jeg satt akkurat og så på oppskrifter med barnemat. I den ene pastaretten står det "ikuvebikhe". Hva er dette? Hvor får jeg tak i det?
  Ellers takk for en kjempefin nettside! Har linket til nettsiden i bloggen min :)

  SvarSlett
 2. i en av oppskriftene du har skal man tilsette mm eller mme også koke, men da blir jo næringstoffene ødelagt, og det er jo synd!

  SvarSlett
 3. Helt enig. Barna mine elsker å lage mat og mellomste gutten på tre år blir nesten fornærmet dersom jeg lager middag uten at han er tilstede. Kjekt å ha dem med:)

  Bra blogg, legger meg til som følger;)

  SvarSlett